Hoe een video op Vimeo opladen?

Hoe een video op Vimeo opladen?

video op vimeo opladenIn plaats van te kiezen voor YouTube, het bekendste videoplatform, kan je er ook voor kiezen om je video op Vimeo op te laden. Daar heb je geen last van advertenties, en sommigen vinden ook  dat het design er frisser en professioneler uitziet. Ik vind het zelf handig dat je een video op Vimeo een paswoord kan geven, zodat niet iedereen zomaar kan kijken. Net zoals YouTube is ook Vimeo gratis, tenminste als je geen grote hoeveelheden video gaat opladen. Maar hoe krijg je nu die video op Vimeo?

video op vimeo opladen

1. Maak een Vimeo-account aan

Surf naar www.vimeo.com en klik op ‘register’. Vul je gegevens in om een account aan te maken. Zodra je geregistreerd bent, kom je op je persoonlijke Vimeo-pagina terecht. Je ziet daar normaal gezien staan: ‘You haven’t uploaded any videos yet’ (Je hebt nog geen video’s opgeladen). Klik op ‘upload’ om verder te gaan.

 

2. Laad je video op Vimeo

video op vimeo opladenAls alles goed gaat kom je terecht op het oplaadscherm. Je kan een videobestand (of meerdere) rechtstreeks van je verkenner of finder op je lokale computer naar het oplaadscherm slepen, of je kan ‘Or choose files’ aanklikken en zo op zoek gaan naar jouw videobestand. Op deze pagina kan je onmiddellijk de privacy-settings van je video aangeven. Als je een paswoord op de video wil plaatsen, kes je voor ‘Only people with a password can see this video’.

video op vimeo opladenZodra je video is opgeladen, kan je een titel geven, een omschrijving invullen en de taal van de video aangeven.

Je ziet er ook onmiddellijk het websiteadres, de URL, van jouw video staan. Als je rechts op het blauwe icoontje klikt, wordt de URL op je klembord gekopiëerd, zodat je de link snel op je website, je sociale media of in je nieuwsbrieven kan plakken. Die video op Vimeo krijgen, da’s zo gepiept! Veel succes! 

Wil je ook aan de slag met video op YouTube? Kies je favoriete video in onze webshop, en krijg binnen de drie werkdagen je eigen video in je mailbox. Doe het Via Video!