Hoe een video op YouTube opladen?

Hoe een video op YouTube opladen?

video op youtube opladenEen video op YouTube opladen is helemaal niet moeilijk. YouTube is na Google zowat de grootste zoekmachine, dus het loont zeker de moeite om ook daar zichtbaar te zijn met mooie videocontent. Maar hoe krijg je nu die video op YouTube? 

1. Maak een Google-account aan

Om een video op YouTube te kunnen opladen, heb je een Google-account nodig. Als je al een Google-account hebt, kan je direct aan de slag met het aanmaken van een kanaal. Zoniet, dan volg je deze link om een account bij Google aan te maken. Je zal na het invullen van je gegevens je emailadres moeten verifiëren, met een code die je in je mailbox krijgt. Google weet ook graag je telefoonnummer, je geboortedatum en je geslacht. Nadat je ook hun privacy policy hebt goedgekeurd, is je account aangemaakt.

video op youtube opladen2. Maak een YouTube-kanaal aan

Normaal gezien kom je na het aanmaken van je account terecht op je YouTube-pagina. Rechtsboven kan je op je naam klikken, en dan doorklikken naar ‘My channel’. Je krijgt de vraag ‘Use YouTube as…’ waar je de naam van je kanaal kan kiezen. Klik op ‘Create channel’, en je kanaal wordt aangemaakt. Dan pas kan je je video op YouTube opladen.

3. Laad je video op YouTube

Eenvoudig je video op YouTube krijgen, dat doe je door te klikken op de grijze pijl bovenaan rechts in de menubalk. Je komt terecht op een scherm met ‘Select files to upload’.video op youtube opladen

 

Ofwel klik je op de grote rode pijl om een videobestand op je lokale computer te selecteren, ofwel open je de verkenner of finder van je computer, en sleep je het videobestand naar het YouTube-venster.

video op youtube opladenJe krijgt een venster te zien dat de voortgang van het opladen toont. Je kan je video een naam geven (bij ‘title’), een omschrijving (in het vakje ‘description’), en je kan het ‘tags’ meegeven. Tags zijn in feite zoekwoorden die mensen gebruiken om je video te vinden. Het beste geef je hier dus algemene woorden in die met je video te maken hebben. Onderaan kan je ook een representatieve foto (een ‘thumbnail’) kiezen voor jouw video.

Druk tot slot op de blauwe knop ‘Publish’. En dat is het! Je krijgt het websiteadres, de URL van jouw video op YouTube. Die staat vanaf nu online, voor iedereen zichtbaar. Je kan onmiddellijk beginnen met delen op je sociale media, je website of je nieuwsbrieven. Die video op YouTube, da’s zo gepiept. Veel succes!

Wil je ook aan de slag met video op YouTube? Kies je favoriete video in onze webshop, en krijg binnen de drie werkdagen je eigen video in je mailbox. Doe het Via Video!